Het ananasdieet

ananasdieetHet ananasdieet is een dieetvorm waar je niet zo snel zou opkomen als je een dieet uitkiest. Het is niet erg bekend. Toch kan het ananasdieet een uitkomst zijn voor sommigen. Vooral als je erg van ananas houdt is dit een goede methode om wat kilo’s kwijt te raken. Het kan je helpen om de laatste kilo’s af te vallen. Meestal verlies je rond de 4 à 5 kilo. Dit dieet werkt omdat er in ananas veel vitamine C zit en de vrucht geen calorieën of vetten bevat. Ondanks dit gegeven zul je wel snel vol zitten van het eten van ananas.

Wat houdt het ananasdieet in?

Kort gezegd houdt het dieet in dat je elke dag om de vier uur ananas eet. Het liefst kan je kiezen voor verse ananas, maar ook de ananas uit blik bevat werkzame stoffen die ervoor zorgen dat je in gewicht afneemt. Het is overigens niet de bedoeling dat je alleen maar ananas eet en verder niets. De ananas is enkel de basis van dit dieet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een ananas salade te maken of een ananas risotto. Op het internet zijn er recepten te vinden. Je mag dit dieet maximaal vier dagen volhouden. Na een rustperiode van een aantal dagen kan je het dieet nog een keer volgen.

Welke leefregels horen bij het ananasdieet?

Het is van belang dat je tijdens dit dieet elke dag meer dan 2 liter water drinkt. Alcohol, koffie en thee kun je beter niet drinken gedurende dit dieet. Je kunt het beste tussen 8 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends niets eten. Je spijsvertering kan dan al het eten verwerken. Iets anders wat van belang is, is dat je je eten goed kauwt. Je zult dan eerder verzadigd zijn. Dit dieet mag je slecht vier dagen volgen. Het is geen aanpassing op je hele eetpatroon, maar slechts een middel om de laatste kilootjes af te vallen.Wat zijn de voordelen van het ananasdieet?

Je kunt het zelf al bedenken; het is in ieder geval een groot voordeel als je erg van ananas houdt. Het dagelijks eten van deze vrucht zal je dan niet snel gaan tegenstaan. Ook zorgt het eten van ananas ervoor dat je sowieso je dagelijkse portie aan vitamines binnen krijgt. Ananas bevat de juiste vezels en antioxidanten, wat dit een gezond dieet maakt. Een ananas is bijna in elke supermarkt wel verkrijgbaar en anders de variant uit blik wel. Je verliest snel gewicht, wat natuurlijk ook een voordeel is.

Wat zijn de nadelen van het ananasdieet?

Ondanks alle voordelen zijn er nog een aantal nadelen die aan dit dieet kleven.
Als je niet erg van ananas houdt kan het namelijk een hele opgave zijn om dagelijks te eten.
Het kan ook lastig zijn om geschikte recepten te vinden, die ook nog eens caloriearm zijn. Daarnaast is het een korte termijn oplossing. Als je meer wil afvallen kun je beter kiezen voor een ander dieet, wat je volledige eetpatroon wijzigt.

 
Leave a Reply