Het Appeldieet!

appeldieetWist je dat je met het eten van appels kunt afvallen? Het appeldieet is een trend die vanuit Amerika nu naar Nederland is overgewaaid. In korte tijd is dit dieet erg populair geworden.
Tammi Flynn is een gediplomeerd voedingsdeskundige die dit dieet heeft uitgevonden. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven met daarin een stappenplan. Flynn beweert dat je door het eten van een appel voor elke maaltijd rond de 7 kilo kan afvallen in een periode van twaalf weken. Het afvallen zal dus wel geleidelijk verlopen en dit is dus zeker geen crashdieet.

Wat is de gedachtegang achter het appeldieet?

Het is de bedoeling dat je tijdens dit dieet voor elke maaltijd een appel eet. Op deze manier zul je al een beetje vol zitten voordat je aan je daadwerkelijke maaltijd begint. Een appel bevat namelijk veel vezels. Ook de vitamines, mineralen en antioxidanten leveren een bijdrage aan het volle gevoel dat je van een appel krijgt. De appel zorgt tevens voor een goede balans in de bloedsuikerspiegel, wat er voor zorgt dat je minder zin hebt in snacks. Je moet overigens wel de appel mét schil eten. Denk er ook aan om de appel eerst te wassen voordat je hem eet.

Werkt het appeldieet echt?

Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat het appeldieet ook daadwerkelijk werkt. Maar toch is het opvallend dat er bij een onderzoek wel degelijk gebleken is dat een groot aantal proefpersonen is afgevallen na het volgen van dit dieet. Het is echter moeilijk te bewijzen of dit echt komt door het eten van de appels of door andere factoren. Misschien gingen de proefpersonen onbewust toch meer op hun andere voeding letten. Sommige mensen krijgen juist een hongergevoel door het eten van een appel, dus ook aan de theorie van het sneller vol zitten kun je twijfelen.Wat zijn de voordelen van het appeldieet?

Een voor de hand liggend voordeel van het appeldieet is natuurlijk het feit dat appels erg gezond zijn om te eten. Zoals eerder gezegd bevatten appels veel gezonde antioxidanten. Je krijgt sowieso de aanbevolen hoeveel fruit per dag ruimschoots binnen. De vezels in de appels zijn goed voor je stoelgang, wat een bijkomend voordeel is. En het dieet is niet duur om te volgen, je bent op deze manier geen extra geld kwijt aan bijvoorbeeld shakes of pillen. Je kunt dit dieet ook gerust een langere tijd volhouden, zonder dat het kwaad kan.

Wat zijn de nadelen van het appeldieet?

Een nadeel is dat je het snel zat kan zijn om elke dag meerdere appels te eten. Het kan je op den duur gaan tegen staan en daardoor wordt het misschien lastig om het dieet vol te houden. Een simpele rekensom leert ons dat je ongeveer 90 appels per maand eet tijdens dit dieet. Dit is dus behoorlijk wat. Daarnaast bevatten appels veel zuren, die erg slecht zijn voor je gebit. Deze zuren tasten je tandglazuur aan en het duurt even voordat je glazuur weer is hersteld.

 
Leave a Reply