Het Brooddieet!

BrooddieetHet brooddieet is goed nieuws voor de liefhebbers van brood, want dat mag je veel eten tijdens dit dieet. Het brooddieet is makkelijk te volgen en goedkoop, ideaal voor mensen met een kleine portemonnee dus.

Brood wordt tegenwoordig vaak gezien als een dikmaker en ingewisseld voor crackers of rijstwafels. Toch is dit niet helemaal juist, met brood kun je namelijk ook veel kilo’s afvallen. Het brooddieet zorgt ervoor dat je tot wel twee kilo per week kunt afvallen.

Wat is het brooddieet?

Zoals de naam al doet vermoeden draait het brooddieet om het eten van veel brood. Je wisselt bij dit dieet je voedingspatroon per dag. Op dag 1 eet je dus alleen maar brood zonder beleg, vrouwen ongeveer zes sneeën en mannen acht. Witbrood wordt sterk afgeraden, het gaat hier om bruin en vezelrijk brood.

Je mag eventueel een paar plakjes komkommer, rauwkost of wat bouillon, maar meer eet je niet. Water, thee en koffie mag je onbeperkt drinken. Op de tweede dag mag je eten wat je wilt, als is het niet de bedoeling om deze dag naar de snackbar te gaan, je eet dan gewoon gezond.Hoe val je af door dit dieet?

Veel mensen denken niet aan brood als ze aan afvallen denken. Toch is volkorenbrood heel gezond. Het zit vol met mineralen en vezels en is vetarm. Hierdoor is brood een prima middel om af te vallen. De vezels zijn vooral belangrijk. Die bevorderen je stoelgang en zorgen ervoor dat je een ‘vol’ gevoel krijgt, waardoor je uiteindelijk minder gaat snacken. Op de dagen dat je mag eten wat je wilt is het wel belangrijk om gewoon gezond te eten anders hebben de brooddagen niet zo veel effect.

De voordelen van een brooddieet

Het brooddieet heeft net zoals elk dieet zo zijn voor- en nadelen. Dit dieet is erg geschikt voor mensen die niet zo veel te besteden hebben. Brood is niet duur en dat houdt de kosten van dit dieet laag. Daarnaast is het brooddieet makkelijk te volgen, je hoeft geen aparte recepten te gaan maken of compleet anders te gaan eten en dat maakt het een makkelijk te volgen dieet. Bovendien zorgt het dieet als je je er streng aan houdt voor snel resultaat. Je kunt met dit dieet tot twee kilo per week kwijt raken.

De nadelen van een brooddieet

Het brooddieet heeft ook tegenstanders. Zo heeft het dieet bijvoorbeeld maar tijdelijk effect. Je valt wel snel af, maar zodra je stopt zitten de kilo’s er ook weer snel aan. Het is dus een geschikt dieet voor iemand die snel wat kilo’s kwijt wil, maar niet voor iemand die op de langere termijn structureel wil afvallen. Belangrijk is hierbij dat aangeraden wordt om het brooddieet niet langer dan zes weken te volgen.

Daarnaast leidt het brooddieet bij sommige mensen tot maagklachten. Ook al is dit dieet makkelijk te volgen, het is wel belangrijk dat je op de dagen dat je alles mag eten gezond en gevarieerd eet. Je moet dus wel goed blijven opletten wat je eet en of je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

 
Leave a Reply