Het Sapdieet

SapdieetHet sapdieet is een zogenaamd crash dieet, dat vooral wordt gevolgd om het lichaam te ontgiften. Tijdens dit dieet, dat meestal ruim een week duurt, eet je geen vast voedsel meer, en drink je alleen nog maar sap. Men denkt dat op deze manier je verteringsstelsel rust krijgt en zo alle afvalstoffen uit je lichaam kan verwijderen.

De sappen kunnen zowel uit een groentemix als fruitmix bestaan. Aan de ene kant houden deze fruit- en groentesapjes je vitaminepijl op een hoog niveau. Aan de andere kant krijg je wel veel koolhydraten binnen, die ervoor zorgen dat het vet in je lichaam op een juiste manier afgebroken wordt. Daarom zorgt dit dieet voor een intense reiniging van ingewanden en darmen.

Hoe werkt het Sapdieet?!

Je kunt het beste de sapjes klaarmaken met vers fruit of groente. Elke vrucht is hiervoor geschikt, als je groente gebruikt kan je het beste spinazie, andijvie, bieten, of sla gebruiken. Het gebruik van sap uit de winkel wordt afgeraden. Voorverpakte flessen of pakken sap kunnen immers toevoegingen en bewaarmiddelen bevatten. Voor de optimale werking kan je het beste één fruit-of groentesap per dag kiezen, om dat vervolgens de hele dag maaltijd vervangend te drinken. Na het dieet is het belangrijk om weer rustig op te bouwen naar een vast eetpatroon met gevarieerde, niet vette, en gezonde voeding.

De voordelen van het Sapdieet.

Er zijn een hoop voordelen aan het sapdieet. Ten eerste wordt het sapdieet door veel mensen gezien als de ultieme manier om je lichaam snel en effectief te reinigen. Daarnaast is het relatief gemakkelijk vol te houden: de sapjes zijn erg vullend en je zal dus niet snel een hongergevoel krijgen. Ook leer je je smaakpapillen af alleen maar zoet eten te willen, zo wordt het dus een stuk makkelijker te stoppen met snoepen. Ten slotte is kan het dieet ook nog eens zeer verkoelend werken tijdens de zomermaanden.

De nadelen van het Sapdieet.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het sapdieet. Wanneer je dit dieet enkele dagen achter elkaar zou doen begint je lichaam met het afbreken van je spieren in plaats van je vet. Daardoor ga je je slap voelen. Dit komt omdat een sapdieet erg eenzijdig is en niet alle voedingstoffen bevat om het lichaam optimaal te laten functioneren. Bij een langdurig sapdieet krijg je hoe dan ook te kampen met een tekort aan eiwitten, vezels, mineralen, vitaminen en vetzuren. Het eiwittekort zorgt ervoor dat het lichaam zijn eigen spieren als het ware gaat verteren. Dit komt omdat het lichaam aminozuren nodig heeft, en zoekt tot het ze vindt. Dat gecombineerd met een tekort aan mineralen en vitamines kan erg veel schade veroorzaken.

Conclusie Sapdieet

Het sapdieet is dus een interessante manier om je lichaam snel en effectief te ontgiften. Er zijn weinig andere diëten die hetzelfde resultaat kunnen behalen in diezelfde tijd. Ook kan je snel gewicht verliezen. Toch moet je onthouden dit dieet niet te lang te volgen. Het sapdieet volgen voor langer dan tien dagen kan serieuze gezondheidsproblemen veroorzaken, tenzij je een uitgebalanceerd programma volgt.

Ons Advies voor het ideale Sapdieet!

Wil je optimaal sapdiëten? Volg dan een detox-programma op basis van sap en smooties! Detox is een ander woord voor ontgiften, ofwel je lichaam helpen zich te ontdoen voor in de tijd opgebouwde belastingen. Met een detoxprogramma sla je 2 vliegen in 1 klap. Je ontdoet je lichaam van afvalstoffen en je valt af. Na het volgen van een programma zul je zeker lekkerder in je vel zitten, kilo’s kwijt zijn en meer energie hebben dan voorheen.

Mocht je een sapdieet-detox-programma willen volgen, dan raden wij je aan om een van onderstaande programma’s te volgen.

7 dagen detox (www.7dagendetox.nl)

Detox Je Fit (www.detoxjefit.nl)

Wil je meer weten over hoe je het beste zelf sap kunt maken, dan is het e-book “Sap Je Fit!” een echte aanrader.

 

 
Leave a Reply