Ziekenhuisdieet

ZiekenhuisdieetHet ziekenhuisdieet is oorspronkelijk een dieet ontwikkeld om patiënten voor een operatie veel kilo’s te laten afvallen. Het ziekenhuisdieet valt dan ook onder de zogeheten crashdieet.

Met het volgen van het ziekenhuisdieet is het mogelijk om in 5 dagen wel 5kg af te vallen. Het zal je dan ook niet verwonderen dat deze soort van diëten heel erg populair is bij mensen die op korte termijn een aantal kilo’s willen kwijt raken, maar pas wel goed op want het ziekenhuisdieet gaat veelal gepaard met het jojo effect.

Ziekenhuisdieet, hoe werkt het?

Zoals we eerder al benoemde is het ziekenhuisdieet een crashdieet. Dit houdt in dat het lichaam tijdens de duur van het dieet veel minder calorieën binnen krijgt dan nodig is. Dit kan zorgen voor een honger gevoel, laat je hier niet door verleiden maar zet even door. Je zult zien dat het werkt.

Tijdens het ziekenhuisdieet zal je ongeveer 1000 calorieën binnen krijgen terwijl 2000 calorieën normaal is voor een vrouw en 2500 calorieën voor een man. Door de te lage calorie inname zal het lichaam zijn energie halen uit vetverbranding en spierverbranding.

Naast de minimale calorie inname bevat het ziekenhuisdieet te weinig belangrijke voedingsstoffen. Hierdoor loop je een grote risico op tekort aan vitamines, mineralen en eiwitten. Om deze redenen adviseren wij dan ook om het ziekenhuisdieet niet langer te doen dan 5 tot 7 dagen. Ga je langer het dieet volgen dan zal je zien dat wanneer je stopt en weer normaal gaat eten de kilo’s er dubbel zo hard weer bijkomen. Dit wordt het jojo effect genoemd. Wanneer je maximaal 7 dagen het dieet volgt zal je weinig last hebben van het jojo effect.

Ziekenhuisdieet voordelen

  • Geschikt om in korte tijd een aantal kilo af te vallen.
  • Duidelijk dieet. Je weet precies wat je mag eten.
  • Dagelijkse producten. Het ziekenhuisdieet is gebaseerd op producten die regelmatig gebruikt worden in de keuken. Je kunt alle ingrediënten in de supermarkt halen.

Ziekenhuisdieet nadelen

  • Kans op lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, honger en slapjes voelen. Dit wordt veroorzaakt omdat je eigenlijk te weinig calorieën binnen krijgt.
  • Wanneer je dit dieet te lang volgt zal je last krijgen van het jojo effect en ben je zo weer terug bij af.

Kies voor een evenwichtig dieet!

Een evenwichtig dieet met de voordelen van het ziekenhuisdieet, maar niet de nadelen, is het Vitadis slanker leven plan. Lees meer over Vitadis in het artikel “Vitadis dieet, hoe werkt het?“, of ga gelijk naar de site van Vitadis.

Vitadis fase 1 tijdelijke aanbieding
Leave a Reply