Tarwegras, Wat is het voor Superfood?

TarwegrasTarwegras is in principe normaal gras. Het gras groeit normaal gesproken uit tot een tarweplant. Het tarwegras moet worden geoogst voordat de stengels van de plant zich gaan ontwikkelen. Het gras kan door het menselijk lichaam niet verwerkt worden en er wordt daarom vaak sap van gemaakt. Ook is tarwegras als poeder verkrijgbaar, in deze vorm bevat het nog alle nuttige voedingsstoffen die het tarwegras bevat.

Tarwegras werd vaak gebruik als voedingssupplement en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als superfood. Het gras bevat veel voedingsstoffen en verschillende vitamines en mineralen die het product heel gezond maken. Ook brengen deze voedingsstoffen verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.

Welke voedingsstoffen bevat tarwegras?

Tarwegras bevat verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Zo bevat het veel vitamines zoals vitamine A, vitamine B12, vitamine C, vitamine K en vitamine E. Ook bevat tarwegras veel mineralen, namelijk kalium, ijzer, calcium, fosfor, magnesium en natrium. Daarnaast zijn ook kobalt en zink aanwezig in tarwegras, wat niet in veel voedingsmiddelen voorkomt. Er zijn weinig planten die zoveel voedingsstoffen bevatten als de superfood tarwegras.

Tarwegras is zo bijzonder omdat het al bovengenoemde vitamines en mineralen bevat. Met normale voeding is het lastig om al deze essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Tarwegras zorgt voor een goede verhouding van de nodige vitamines en mineralen in het lichaam. Hierdoor is het gebruik van bijvoorbeeld supplementen overbodig.

De (gezondheids-)voordelen van tarwegras?

Tarwegras bevat veel voedingsstoffen wat veel voordelen heeft voor ons lichaam. Dit zijn enkele voordelen die het eten van tarwegras met zich meebrengt:

  • Het bevat circa 85% van alle vitamines en mineralen die je dagelijks nodig hebt
  • Het is ‘hetzelfde’ als 850 gram groenten of fruit (bevat evenveel voedingsstoffen)
  • Het levert energie voor het lichaam
  • Het zorgt voor zuivering van het bloed
  • Het zorgt voor het ontgiften van de darmen, de lever en de nieren
  • Het zorgt voor een betere weerstand
  • Het stimuleert de stofwisseling
  • Het helpt tegen veroudering
  • Het zorgt voor een stabiele zuurgraad
  • Het zorg voor verjonging van de huid

Hoe eet je tarwegras?

Tarwegras wordt geconsumeerd in de vorm van een sap. Tarwegras is verkrijgbaar in poedervorm om zelf op te lossen in bijvoorbeeld water of is verkrijgbaar als kant-en-klaar sapje. Ook kan je tarwegras kopen en dit zelf persen, maar dit is erg vee werk en hiervoor is een persmachine nodig. Thuis kan je een lekkere sap met tarwegras maken door een fruitsmoothie te maken en hier tarwegraspoeder aan toe te voegen. Om je dag goed te beginnen is het gezond om een shotje tarwegrassap te maken. Dit kan door simpelweg wat poeder op te lossen in een beetje water.

Waar is het te koop?

Tarwegras is te koop in poedervorm bij veel natuurwinkels en online shops. Ook is het mogelijk om bij verschillende ‘juice bars’ je sap te verrijken met tarwegras. In de reguliere supermarkt is tarwegras vaak nog niet verkrijgbaar.

Wanneer géén tarwegras te gebruiken

Tarwegras kan invloed hebben op sommige medicijnen. Doordat het veel vitamine K bevat kan het invloed hebben op de bloedstolling. Wanneer je gebruik maakt van bloedverdunners, wordt aangeraden om geen tarwegras te consumeren. Daarnaast kan tarwegras voor allergieën zorgen. Wanneer je allergieën ervaart na het eten of drinken van tarwegras, wordt aangeraden om het product niet meer te gebruiken.

 
Leave a Reply