Waarom groene thee gezond is!

Kopje groene thee gezondWat de Chinezen al wisten wordt steeds vaker door de wetenschap bewezen. Namelijk dat groene thee gezond is! Met groene thee afvallen klinkt misschien een beetje vreemd, maar zowel de wetenschap als de oude Oosterse geneeskunde raden groene thee aan.

In het Westen van de wereld wordt over het algemeen meer zwarte thee gedronken dan groene thee. In het Oosten wordt juist groene thee gezien als ‘normale’ thee. Maar in het Westen wordt groene thee ook steeds meer ontdekt, wat wordt gezien als een gunstige ontwikkeling. Groene thee wordt namelijk ook wel gezien als een superfood. De wetenschap is hard bezig met onderzoeken naar groene thee en hieruit volgen overtuigende resultaten.

7 redenen waarom groene thee gezond is:

    1. Door groene thee te drinken verbrandt je meer calorieën. Groene thee bevat polyfenolen. Deze polyfenolen zorgen ervoor dat je metabolisme enorm verhoogd wordt, waardoor de vetverbranding omhoog gaat en je dus meer calorieën verbrand.
    2. Groene thee drinken compenseert de cholesterolverhoging van het eten van vlees. Door veel rood vlees te eten verhoogt het cholesterolgehalte in het lichaam. De antioxidanten die aanwezig zijn in groene thee verlagen het LDL cholesterol, het ‘slechte’ cholesterol waardoor het cholesterolgehalte verhoogd wordt. Hierdoor wordt het risico op hart- en vaatziekten verkleind.
    3. Groene thee helpt tegen een kater. Wanneer je een kater hebt, is de vochtbalans in het lichaam verstoord. Wanneer je groene thee drinkt wordt deze balans hersteld. Daarnaast zorgen de polyfenolen in groene thee voor bescherming van de lever.
  1. Groene thee draagt bij aan goede sportprestaties. Tijdens het sporten heeft men vaak last van kramp of een steek in de milt. Hierdoor moet een sportoefening onderbroken worden en lever je mindere prestaties. Uit onderzoek is gebleken dat groene thee een vergelijkbare werking heeft als EPO. Wanneer voor het sporten groene thee gedronken wordt, wordt het uithoudingsvermogen verhoogd en lever je betere prestaties.
  2. Groene thee maakt je huid beter weerbaar tegen UV-straling. Wanneer je vaak in de zon zin zonder bescherming, ontwikkelt de huid sneller rimpels. De antioxidanten uit groene thee biedt bescherming tegen de UV-straling, waardoor de ontwikkeling van rimpels tot een halt wordt gebracht.
  3. Groene thee verbetert het geheugen. Wanneer dagelijks een kop groene thee gedronken wordt, wordt het geheugen verbetert. Dit kan helpen tegen verouderen en verbetert leerprestaties.
  4. Groene thee draagt bij aan een goede weerstand. Door de gunstige voedingsstoffen die groene thee bevat, wordt de weerstand van het lichaam verbetert. Ook kan het helpen om verkoudheid te voorkomen.

Houdt Groene Thee Gezond en drink met mate!

De gunstige effecten van groene thee komen het beste tot hun recht wanneer 3 tot 4 koppen per dag worden gedronken.

De maximale aanbevolen hoeveelheid wordt gesteld op 10 koppen per dag. Wanneer je over de 10 koppen per dag heen gaat, zijn de effecten niet meer zo gunstig. De negatieve effecten die dan zouden kunnen optreden worden vooral veroorzaakt door de theïne die aanwezig is in groene thee.

Houdt groene thee gezond en overdrijf niet. Drink dagelijks een kop of 4 groene thee.
Leave a Reply