10 redenen waarom pure chocolade gezond is!

Pure chocolade gezondChocolade wordt gezien als ongezond eten, waar vooral vrouwen niet zonder kunnen. Chocolade zou verslavend werken en maakt mensen dik, maar dit is niet het geval. Pure chocolade bevat namelijk veel gunstige eigenschappen, waardoor het tegenwoordig zelfs bekend staat als superfood.

Hier zijn 10 redenen om pure chocolade gezond is:

  1. Pure chocolade heeft een goede invloed op de bloedsomloop en op het hart. De consumptie van donkere chocolade gaat tegen dat witte bloedcellen gaan hechten aan bloedvatwanden, waardoor aderverkalking kan ontstaan. Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziekten verkleind.
  2. Pure chocolade bevat veel mineralen. Het bevat bijvoorbeeld veel zink, kalium, magnesium, seleen en ijzer. Deze vitamines zijn nodig om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines.
  3. Chocolade zorgt voor een goede huid. Doordat pure chocolade flavonoïden bevat, kan pure chocolade de huid beschermen tegen UV-straling en veroudering van de huid.
 1. Het eten van chocolade verkleint de kans op een beroerte. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer regelmatig pure chocolade geconsumeerd wordt, de kans op een beroerte significant verkleind wordt.
 2. Chocolade verlaagt de cholesterol. Door de cacao in chocolade wordt de hoeveelheid LDL-cholesterol, de ‘slechte’ cholesterol, verlaagd. Daarnaast wordt het gunstige cholesterol verhoogt. Hierdoor wordt ook de kans op hart- en vaatziekten verkleind.
 3. Pure chocolade draagt bij aan gewichtsverlies. Wanneer een blokje chocolade op de tong gesmolten wordt, laten de hersenen een signaal vrij wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder trek en zal je minder eten.
 4. Chocolade is goed baby’s en moeders. Door het eten van chocolade wordt stress bij de moeder verminderd. De baby’s van deze moeders lachen meer ten opzichte van de moeders die geen chocolade consumeren.
 5. Chocolade is goed voor het geheugen. De flavonoïden in chocolade gaan geheugenverlies bij ouderen tegen. Daarnaast werken de flavonoïden ontstekingsremmend en kunnen zo bijvoorbeeld bijdragen bij het genezen van een hersenschudding.
 6. Het eten van chocolade kan diabetes voorkomen. Pure chocolade kan het resistent worden tegen insuline uit kunnen stellen of zelf voorkomen. Dit komt doordat door het eten van chocolade de insulinegevoeligheid van het lichaam verbeterd wordt.
 7. Chocolade geeft je een goed humeur. Het fenylethylamine dat in pure chocolade aanwezig is zorgt ervoor dat in de hersenen endorfines worden aangemaakt. Endorfines worden ook gemaakt wanneer iemand bijvoorbeeld verliefd is. Hierdoor krijg je een goed humeur en voel je je beter en gelukkiger.

Genoeg redenen waarom pure chocolade gezond is en om het aan je dieet toe te voegen. Natuurlijk wel met mate, want naast alle gunstige eigenschappen die het heeft, bevat het nog steeds aardig wat calorieën.

 
Leave a Reply